• Admin

Suriname Robotics Team naar Mexico City voor FIRST Global Challenge

PARAMARIBO, 14 aug – Maandag is het team bestaande uit de 3 studenten Lesley Uiterloo, Joel Naarendorp en Seth Tjokrodimedjo samen met de senior Technical Mentor Daniel Lachman en Robot Zweef Teki 2.0. vertrokken naar Mexico City, alwaar zij Suriname zullen vertegenwoordigen op de Internationale Robotic Games. De Teammanager, Ashna Mahepal, en Junior Technical Mentor zijn reeds in Mexico gearriveerd.


Stichting Young Help Suriname, coordinator en faciliteerder van het Team heeft de deelname van Suriname aan de FIRST Global Challenge (FGC) mogelijk gemaakt met de ondersteuning van voornamelijk haar eigen jonge vrijwilligers team en de financiele bijdrage van enkele organisaties (IDB, FIRST Global, RCM Constructie Mij.) en individuen (w.o. dhr. M. Ashwin Adhin) alsook andersoortige ondersteuning van m.n. direkteur IGSR, douane, Ministerie van Financien, het Natin, het Ministerie van OWC en de consulare afdelingen van de Amerikaanse en de Mexicaanse Ambassade.


Aan de games doen in totaal 186 teams uit meer dan 150 landen mee en hebben als doel om samenwerking op globaal niveau te bewerkstelligen op het gebied van STEM (Science, Technology, Engineering and Math) en Robotics applicatie.


#bloggingtips #WixBlog

4 views0 comments

Recent Posts

See All