top of page
team Su selfie small file.png

STEM Impact - Testimonials 

228628953_2912943832261264_147297374361142752_n_edited.jpg

Shayant Sital

Mentor Robotics Team Suriname ||  Coordinator/Teamlead - Software Engineering

Ik ben al 4 jaren betrokken met de Robotics team van Suriname waar ik zelf gestart was als student. Tijdens deze fase heb ben ik enorm gegroeid als programmeur, maar ook als iemand die zich met STEM bezighoudt. Ik heb mentally en  culturally kunnen groeien door kennis te maken met groepen van landen die ik helemaal niets over wist.
 

Als mentor heb ik mijzelf bezig kunnen houden met het instrueren en kennisoverdracht gedeelte hiervan en heb door feedback van peers en studenten mijzelf kunnen pijlen en hoe ik mijzelf kan verbeteren als instructeur
 

Over het algemeen ben ik de Robotics programma enorm dankbaar want het heeft mijn groei, zowel persoonlijk als professioneel enorm beïnvloed.                    

81752295_1607627706043006_9183545823026216960_o.jpg

Lesley Uiterloo

Mentor Robotics Team Suriname || Project support

STEM heeft echt een positieve indruk gehad op mijn mindset, dankzij Robotics ben ik enorm gegroeid als programmeur en heeft me geholpen om een keuze te maken in welk stem branch ik later zal werken. Ik heb met andere landen samen kunnen werken, heb ook kunnen leren over hun landen en hun culttur.                                         

Team Suriname Logo - Sprocket Bridge.jpg

Anjessa Linger

YHS Volunteer - Peer mentor

Meedoen aan Robitics heeft mij helpen ontdekken wat ik precies wilde studeren want je was met verschillende dingen bezig, verder heeft het mij ook geholpen om mij bezig te houden met actualiteiten  en het heeft mij ook beter samen leren werken want je leert met allerlei type mensen omgaan.                                           

shyfka (2).jpg

Shyfka Landveld 

YHS Volunteer - Peer Mentor

Stem heeft een positieve indruk gehad op mijn mindset, ik ben bewuster geworden dat we STEM nodig hebben op alle gebieden omdat STEM niet in deze moderne tijd  niet weg te denken is netals hoe de technologie niet weg te denken is.                                         

youri (2).jpg

Youri Karijopawiro

Member Robotics Team -  FIRST Global Challenge 2020  & 2021

Participatie in de FIRST Global Challenges heeft mij allerlei nieuwe ervaringen gegeven. Ik heb mijn problem-solving skills, communicatievaardigheden en ook wat technische skills kunnen ontwikkelen dankzij deze jaarlijkse competitie. Als deputy team captain moet ik ook ervoor zorgen dat de taken die de team captain niet alleen/niet kan vervullen, toch op tijd worden gedaan. Hierdoor leer ik ook wat leiderschaps vaardigheden. Dankzij FGC zie ik waarom STEM zo belangrijk en onmisbaar is in het dagelijks leven. Zonder STEM zou onze moderne wereld helemaal niet bestaan.Ik heb ook veel nieuwe mensen leren kennen, binnen Suriname, maar ook erbuiten. De samenwerking tussen Suriname en Cambodia tijdens de FGC 2021 heeft mij ook nieuwe skills geleerd, vooral het kunnen samenwerken met mensen die een ander cultuur, taal, levenstijl en zelfs tijdzone dan mij hebben.                                                       

gyan.jpg

Gyan Doerdjan

Member Robotics Team Suriname || FIRST Global Challenge 2021

Ik zag de FGC page op facebook, en ik was direct geintereseerd. Je hebt heel veel challanges zo als de Robotics challange, de Social media challanges en nog veel meer. Wat ik het leuks vondt was de Robotics challange. Onze team ging elke zaterdag en ook op andere dagen van de week bij de Anton De Kom Universiteit werken aan de 4 build challange. Het is ons gelukt om alle mechanismen te bouwen en te laten functioneren nl de drive train, de grabbing mechanism en de climbing en shooting mechanism. Ik heb heel veel geleerd en ook hoe de mechanismen werken. Het grootste deel is ook Team Work. Het was super leuk om met alle members en mentoren van team Suriname en ook met onze alliance members van Team Cambodia te werken. Fgc was een hele leuke ervaring.

Aryan sewdin.jpg

Anryan Sewdin

Member Robotics Team Suriname ||
FIRST Global Challenge 2021

Ik had geleerd over de First Global Robotics challenge via een van me vrienden, toen hij zei robotics,wou ik gelijk mee doen. In deze tijd heb ik toch wel veel geleerd, en het was veel leuker dan thuis niks doen tijdens de lockdown. Toen ik die Robotics kits eindelijk mocht gebruiken was het veel leuker, ik heb geleerd over verschillende mechanismen en veel problemen ook opgelost. Zonder de team zou dat natuurlijk niet kunnen, ik vond mij team een van de leukste om mee te werken. Ik zou graag weer mee willen doen.

Eleanor (2).jpg

Eleanor Lokhai

Member Robotics Team -  FIRST Global Challenge 2021

Ten eerste heb ik meer over teamwork en time management geleerd. Bij robotics gaan die 2 samen. Ons team heeft studenten van verschillende scholen en een ieder heeft andere dingen gaande in hun leven dus samen moeten wij ons tijd regelen zodat wij robotics kunnen doen. Er zijn challenges dat vooral teamwork nodig heeft zodat we ons eind doel kunnen bereiken en bij het samen werken leer je hoe andere denken en hoe zij iets kunnen oplossen. Met robotics van het jaar hebben wij challenges gehad waarbij wij een stem solution moeten zoeken dus sws hebben wij wat meer stem based ideeën gevonden om educatie te helpen tijdens covid.                                                                                    

Keith (3).jpg

Keith Atmoredjo

Member Robotics Team -  FIRST Global Challenge 2021

YHS Robotics Program heeft mijn kennis verbreed en inzicht gegeven op het technologisch gebied. De huidige COVID situatie heeft ervoor gezorgd dat wij onze aanpak moesten veranderen om toch nog dezelfde kwaliteit af te leveren. Hetgeen vereist, efficiente time-management skills, nauwkeurigheid en goede teamwork. Ook het samenwerken met de buitenlandse teams heeft mijn communicatie skills nogal verscherpt en mijn sociaal netwerk vergroot. Dankzij de First Global Challenges ben ik van bewust wat de significante rol is van STEM in het oplossen van moderne vraagstukken. Het heeft mij zeker geholpen in het identificeren van de huidige problemen en deze te vertalen in mogelijke oplossingen. Ik ben Young Help Suriname zeer dankbaar voor deze opportunity en de begeleiding tijdens dit heel project.”                                                       

bottom of page