''Volunteers don't necessarily have the time ;
they just have the heart'' ~ E. Andrew

STEM Impact - Testimonials 

228628953_2912943832261264_147297374361142752_n_edited.jpg

Shayant Sital

Mentor Robotics Team Suriname ||  Coordinator/Teamlead - Software Engineering

Ik ben al 4 jaren betrokken met de Robotics team van Suriname waar ik zelf gestart was als student. Tijdens deze fase heb ben ik enorm gegroeid als programmeur, maar ook als iemand die zich met STEM bezighoudt. Ik heb mentally en  culturally kunnen groeien door kennis te maken met groepen van landen die ik helemaal niets over wist.
 

Als mentor heb ik mijzelf bezig kunnen houden met het instrueren en kennisoverdracht gedeelte hiervan en heb door feedback van peers en studenten mijzelf kunnen pijlen en hoe ik mijzelf kan verbeteren als instructeur
 

Over het algemeen ben ik de Robotics programma enorm dankbaar want het heeft mijn groei, zowel persoonlijk als professioneel enorm beïnvloed.                    

Team Suriname Logo - Sprocket Bridge.jpg

Lesley Uiterloo

Mentor Robotics Team Suriname || Project support

STEM heeft echt een positieve indruk gehad op mijn mindset, dankzij Robotics ben ik enorm gegroeid als programmeur en heeft me geholpen om een keuze te maken in welk stem branch ik later zal werken. Ik heb met andere landen samen kunnen werken, heb ook kunnen leren over hun landen en hun culttur.                                         

Team Suriname Logo - Sprocket Bridge.jpg

Anjessa Linger

YHS Volunteer - Peer mentor

Meedoen aan Robitics heeft mij helpen ontdekken wat ik precies wilde studeren want je was met verschillende dingen bezig, verder heeft het mij ook geholpen om mij bezig te houden met actualiteiten  en het heeft mij ook beter samen leren werken want je leert met allerlei type mensen omgaan.                                           

Team Suriname Logo - Sprocket Bridge.jpg

Shyfka Landveld 

YHS Volunteer - Peer Mentor

Stem heeft een positieve indruk gehad op mijn mindset, ik ben bewuster geworden dat we STEM nodig hebben op alle gebieden omdat STEM niet in deze moderne tijd  niet weg te denken is netals hoe de technologie niet weg te denken is.                                         

Team Suriname Logo - Sprocket Bridge.jpg

Youri Karijopawiro

Member Robotics Team -  FIRST Global Challenge 2020  & 2021

Participatie in de FIRST Global Challenges heeft mij allerlei nieuwe ervaringen gegeven. Ik heb mijn problem-solving skills, communicatievaardigheden en ook wat technische skills kunnen ontwikkelen dankzij deze jaarlijkse competitie. Als deputy team captain moet ik ook ervoor zorgen dat de taken die de team captain niet alleen/niet kan vervullen, toch op tijd worden gedaan. Hierdoor leer ik ook wat leiderschaps vaardigheden. Dankzij FGC zie ik waarom STEM zo belangrijk en onmisbaar is in het dagelijks leven. Zonder STEM zou onze moderne wereld helemaal niet bestaan.Ik heb ook veel nieuwe mensen leren kennen, binnen Suriname, maar ook erbuiten. De samenwerking tussen Suriname en Cambodia tijdens de FGC 2021 heeft mij ook nieuwe skills geleerd, vooral het kunnen samenwerken met mensen die een ander cultuur, taal, levenstijl en zelfs tijdzone dan mij hebben.                                                       

Team Suriname Logo - Sprocket Bridge.jpg

Eleanor Lokhai

Member Robotics Team -  FIRST Global Challenge 2021

Ten eerste heb ik meer over teamwork en time management geleerd. Bij robotics gaan die 2 samen. Ons team heeft studenten van verschillende scholen en een ieder heeft andere dingen gaande in hun leven dus samen moeten wij ons tijd regelen zodat wij robotics kunnen doen. Er zijn challenges dat vooral teamwork nodig heeft zodat we ons eind doel kunnen bereiken en bij het samen werken leer je hoe andere denken en hoe zij iets kunnen oplossen. Met robotics van het jaar hebben wij challenges gehad waarbij wij een stem solution moeten zoeken dus sws hebben wij wat meer stem based ideeën gevonden om educatie te helpen tijdens covid.